Noutăți

Marius Iana
Șoimul dunărean încă este rara avis
May 25, 2022
Dintre speciile de șoim prezente la noi, putem spune că șoimii dunăreni sunt atât de rari încât i-am putea număra pe degete. Specie cuibăritoare în sudul şi estul continentului european, preferă zonele deschise, aride, de stepă cu pâlcuri de pădure şi păşuni.
 
Saker ro
Asigurarea refacerii populației șoimului dunărean, un nou proiect LIFE dedicat acestei specii amenințate de șoim, în Bulgaria și sudul României
Jan. 05, 2022
O echipă de experți din diferite domenii își unește forțele pentru a sprijini refacerea populației celei mai rare specii de șoim din Bulgaria și România, șoimul dunărean, și restaurarea habitatelor cheie pentru această specie din Bulgaria și sudul României. Proiectul Life for Falcons a debutat la sfârșitul anului 2021 și este un parteneriat internațional între BSPB and Green Balkans, Institutul pentru Biodiversitate și Cercetarea Ecosistemelor din cadrul Academiei Bulgare de Științe, Societatea Ornitologică Română, Uniunea Vânătorilor și Pescarilor din Bulgaria, Fundația Habitat și Universitatea din Tübingen.