Новини

Клуж
Резултати от теренната работа по проекта за ловния сокол бяха представени на 14-та годишна мониторингова среща в Клуж Напока, Румъния
Дек. 22, 2023
На 11 ноември 2023 г. в Клуж се проведе 14-та годишна мониторингова среща. След двугодишно прекъсване събитието, организирано от Румънското орнитологично дружество в партньорство с Milvus Group Association отново се проведе в града, където беше поставено и началото му.
Зеления екип
Екип и доброволци на Зелени Балкани по проект „Живот за сокола“ обмениха опит със свои колеги от Австрия и Чехия
Дек. 13, 2023
Представители на екипа на Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани посетиха седем  размножителни центъра в Чехия и Австрия, където обмениха опит със своите колеги за отглеждане, размножаване и освобождаване в природата на излюпени в неволя хищни птици.
Конференция
Завърши международната конференция за ловния сокол, организирана в рамките на проект „Живот за сокола“
Окт. 17, 2023
В края на отминалата седмица в Стара Загора се проведе международна конференция за ловния сокол.
Тя бе организирана, като част от работата на Зелени Балкани и БДЗП по проект „Живот за сокола“, финансиран от програма LIFE на ЕС.
 
Обучение
Специализирано обучение на служители на МВР за разследване на престъпления срещу природата се проведе в Стара Загора
Окт. 13, 2023
Специализиран курс за служители на МВР за следдипломна квалификация на тема „Разследване на инциденти с диви животни и междуинституционално сътрудничество“ се проведе във Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет в периода 04-06 октомври.