Новини

СДМП 2022
Проектът "Живот за сокола" отбеляза Световния ден на мигриращите птици в Зоологическа градина-София
Окт. 11, 2022
Екипът на проекта "Живот за сокола" от Българското дружество за защита на птиците отбеляза Световния ден на мигриращите птици на 8 октомври съвместно със Зоологическа градина-София. Фокус на събитието бяха две емблематични световно застрашени птици – египетският лешояд и ловният сокол.
Нощ на учените
Непознатите дребни бозайници представи екипът на проекта от ИБЕИ в Европейската нощ на учените
Окт. 06, 2022
На 1 октомври в рамките на Европейската нощ на учените, д-р Йордан Кошев от Института за биоразнообразие и екосистемни изследвания представи непознатите дребни бозайници на посетителите на събитието.
БДЗП-ЕДП
Проектът "Живот за сокола" взе участие в 30-ия юбилей на Европейските дни на птиците
Окт. 04, 2022
Екипът на проекта "Живот за сокола" от Българското дружество за защита на птиците взе участие в Европейските дни на птиците, което се организира ежегодно от BirdLife International и партньорите му в Европа и Централна Азия.
На гости на фотографи
Проект „Живот за сокола“ на гости на събитие на фотографи - анималисти
Септ. 28, 2022
През изминалите почивни дни служители на Зелени Балкани по проект “Живот за сокола” представиха дейностите по опазване на ловния сокол на събитието Фотоизложба и обмяна на опит “Дивите животни на Стара планина”.
 
Бъдин
Представяне на проект “Живот за сокола” на Средновековен фестивал “Бъдинъ”
Септ. 09, 2022
В края на август, по покана на община Видин екипът на Спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани“ взе участие в Средновековен фестивал „Бъдинъ” , който се проведе на крепостта Баба Вида.
Зелени Балкани
14 млади ловни сокола отгледаха двойките в България и Северна Румъния
Авг. 22, 2022

От средата на май екипът на проекта "Живот за сокола" възобнови дейностите, свързани с мониторинга на този критично застрашен вид в защитените области в Южна Румъния и България. Теренните посещения, проведени между май и юли от румънски и български експерти имаха за цел да оценят гнездовия успех на двойките, идентифицирани в предходния период на наблюдения.