Новини

© Зелени Балкани
Екипът на проект ,,Живот за сокола“ гостува на фестивал в Румъния
Септ. 20, 2023
През отминалите почивни дни екип и доброволци на Зелени Балкани, част от проект „Живот за сокола“, финансиран от програма LIFE на ЕС, посети фестивал на Федерацията на асоциациите на ловците в румънската столица Букурещ.
 
ново поколение
Ново поколение отгледаха ловните соколи в Румъния
Септ. 07, 2023
От март до края на май експертите на Румънското орнитологично дружество мониторираха пет защитени зони в Югозападна Румъния, за да идентифицират гнездящите двойки ловни соколи и да установят колко малки са отгледали тази година.
Фестивал 2023
Фестивалът на ловния сокол ще се проведе на 28 юни 2023
Юли 12, 2023
За пореден път старозагорското село Малко Кадиево ще стане домакин на Фестивал на ловния сокол! Фестивалът  е организиран от Сдружение „Зелени Балкани – Стара Загора“, в рамките на проект „Живот за сокола“, финансиран от програма  LIFE на ЕС.
 
Eньовден
Проектът "Живот за сокола" гостува на XVIII-ти Празник на билките, планината и туризма - с. Балканец, Троян
Юли 06, 2023
На 24 юни, навръх Еньовден, екип на проекта "Живот за сокола" от "Зелени Балкани" гостува на XVIII-ти Празник на билките, планината и туризма в местността Айдушко сборище, над с. Балканец, Троян.
МОСВ Среща
Eкспертна среща за подобряване на сътрудничеството при разследването на престъпления против природата
Юли 05, 2023
МОСВ бе домакин на експертна техническа среща на тема „Сътрудничество при прилагане на законодателството с цел опазване на ловния сокол и други защитени видове хищни птици в България“
Среща Пловдив
Ефективното взаимодействие за борба с отровите обсъдиха представители на институциите и неправителствените организации
Юли 04, 2023
В края на миналата седмица в Пловдив и Стара Загора се проведоха регионални работни срещи по „Плана за действие за борба с незаконното използване на отровни примамки в дивата природа“.