Termenul limită pentru înregistrarea și trimiterea rezumatelor la Conferința Internațională Șoimul dunărean a fost prelungit până la 21 iulie.
Încă mai aveți șansa de a vă înregistra la conferință prin completarea formularului și atașarea rezumatului lucrării dumneavoastră.
Conferința va avea loc în Bulgaria, la Stara Zagora în perioada 12-15 octombrie 2023.
Evenimentul face parte din activitățile proiectului „LIFE for Falcons”, co-finanțat prin programul LIFE al Uniunii Europene.
Subiectele de cercetare care pot fi prezentate în cadrul conferinței includ următoarele teme:
• statutul șoimului dunărean și cercetarea acestei specii – tendințele populaționale, metode de cercetare și inovații, telemetrie GPS, migrație, dispersie, utilizarea habitatului, genetică, biologie de reproducere și ecologie
• amenințări la adresa șoimilor dunăreni – braconaj, jefuirea cuiburilor, otrăvire, electrocutare și coliziune, pierderea habitatului etc
• conservarea șoimului dunărean – abordări și metode, cooperare internațională, activități comunitare, gestionarea și restaurarea habitatelor, creșterea în captivitate și reintroduceri
• conservarea mamiferelor mici – amenințări, gestionarea habitatelor, genetică, reproducere în captivitate, relocări etc
În cadrul conferinței Green Balkans, parteneri în organizarea evenimentului, vor asigura masa pentru participanți și vor organiza o excursie în teritoriile de cuibărire a șoimului dunărean și către siturile de reintroducere a acestei specii de șoim în Bulgaria.
Formatul conferinței: în persoană. Cu acordul comitetului de organizare, conferința va putea fi transmisă online. Vor fi prezentări în plen cheie (30 min), prezentări standard în plen (15 min), prezentări scurte (5 min) și sesiune de postere.
Publicare
Articole originale de cercetare despre șoimul dunărean sau despre mamifere mici, dar în legătură cu păsările de pradă vor fi publicate în revista Ornis Hungarica. Puteți citi mai multe despre revista aici.