Проект „Живот за сокола“ на гости на събитие на фотографи - анималисти

Септ. 28, 2022
На гости на фотографи
През изминалите почивни дни служители на Зелени Балкани по проект “Живот за сокола” представиха дейностите по опазване на ловния сокол на събитието Фотоизложба и обмяна на опит “Дивите животни на Стара планина”.

Във фотоизложбата взеха участие изявени фотографи и художници, чийто творчество е насочено към природата и дивите животни, както и природолюбители, които имаха възможността да се насладят на 50 избрани фото творби и картини.

Домакините на събитието от Карашката къща, с. Селище посрещнаха гостите в приятна битова обстановка, а програмата, която им поднесоха бе разнообразна – разходки и горски фотолов, демонстрация на фотографска техника, дегустация на домашно приготвена храна и др.

Ловният сокол Ромео бе основно действащо лице в беседата, която екипът на Спасителния център на Зелени Балкани проведе. Основната ѝ цел бе да запознае участниците с ловния сокол, както и с характерните му морфологични белези за разпознаване в дивата природа, а също и с обозначителните маркировки, с които снабдяваме птиците.

Въвличането на фотографи в дейностите по подпомагане популацията на ловните соколи у нас е ключово, тъй като те събират ценна информация и снимков материал по време на своите фото излети.

Благодарим на Калин Михайлов от Balkan Wildlife за чудесната идея да организира това вълнуващо събитие и за възможността Спасителния център за диви животни да бъде част от него!
  

Снимки: Зелени Балкани