Save the Raptors

ЗА НАС, Инфо център за Царския орел

„Информационният природозащитен център за царския орел” е открит през 2009 г. в гр. Тополовград. Той е създаден по инициатива на БДЗП с подкрепата на Община Тополовград, Съюза за възстановяване и развитие – Хасково и финансовата помощ на програмите ФАР трансгранично сътрудничество и GEF малки грантове.

Целта на Центъра е да информира местните хора и гостите на региона за прекрасната природа и богатото биоразнообразие на Сакар, както и за символа на този край – царския орел. Привличането на български и чуждестранни туристи, които искат да се насладят на запазената природа, дивите птици и животни, традиционните обичаи и кухня, е ключово за устойчивото развитие на региона.

В Центъра, който развива основно образователна дейност е разположена интерактивна експозиция, която по интересен и забавен начин запознава посетителите с най-характерните представители на животинския свят в Сакар и с живота на орлите. В сградата се провеждат открити уроци и беседи, посветени на опазването на природата и птиците.

Той е отворен за посетители всеки делничен ден от 8.00 до 17.00 часа (с почивка от 12.00 до 13.00 ч.) срещу такса от 2 лв. за възрастни, 1 лв. за ученици и 0,50 ст. за деца до 7 години. Всеки първи четвъртък на месеца входът за деца и ученици е безплатен.

За записвания на групи, можете да се свържете с Центъра на телефон 0887 849 752 - Гергана Христова.