Save the Raptors

Новини

Цветни къщички посрещат посетителите на Алеята на птиците в Борисовата градина
15.10.2018

От събота Алеята на птиците в Борисовата градина посреща минувачите не само със своите табели с интересни факти от света на пернатите обитатели в парка, но и с пъстри къщички за синигери, дърволазки и червеногръдки, изработени и оцветени от децата, които с ентусиазъм се включиха в събитието.
 

Освен в работилницата за сглобяване и оцветяване на къщички, децата се научиха и как да изработят сами хранилка от бутилка, която собственоръчно напълниха и с любимото лакомство за птиците през зимата – сурови слънчогледови семена. С това поставихме и началото на ежегодната ни кампания за зимно подхранване на птиците „Зрънце любов“. Гостите на хранилките най-активно се очакват с падането на първия сняг, а бъдещите обитатели на къщичките – в началото на пролетта.
 

Нашарените с боички палета посрещнаха малките художници и с красивите рисунки за оцветяване на Александра Илиева от Inspire Bulgaria, част от нашия общ проект за книжка за оцветяване с емблематични за страната ни видове птици, част от които световно застрашени от изчезване като египетския лешояд, царския орел и червеногушата гъска.

Цветни къщички посрещат посетителите на Алеята на птиците в Борисовата градина